این روزها افراد حرفهای و متخصص نیازهای بیشتری دارند؛ افراد حرفهای از کارفرما انتظار دارند که بر رشد و پیشرفت آنها سرمایهگذاری کند. آنها خواهان فرهنگ سازمانی پر رونق، پاداش و قدردانی و تعادل کار و زندگی هستند. این نیازها یک سوال مهم را در ذهن کارفرما ایجاد میکند. “در استراتژی استخدام چه چیزی را هسته اصلی قرار دهیم؟” پاسخ این سوال در ۲ کلمه نهفته است: برندینگ کارفرما
برندینگ کارفرما فرایند ایجاد تصویری مثبت از شرکت خود و معرفی آن به عنوان یکی از بهترین مکانها برای کار کردن است. شرکتهایی که اهمیت عصر دیجیتالی شدن و شفاف سازی را درک کردهاند همواره به فکر برند کارفرما خود هستند. برند کردن شرکت به عنوان کارفرمای محبوب اثرات مهمی بر جذب و نگهداری افراد با استعداد دارد. شرکتهایی که میخواهند در جنگ بر سر افراد با استعداد پیروز شوند، نه تنها باید برای تبدیل شدن به یکی از بهترین محلها برای کار کردن اشتیاق داشته باشند، بلکه باید تلاش کنند دیگران هم آنها را با این ویژگی بشناسند
روند برندینگ کارفرما در کشورهای خاورمیانه
در اثبات اهمیت برندینگ کارفرما میتوان به این واقعیت اشاره کرد که کارجوها در هر کجا که باشند میکوشند درباره شرکت موردنظرشان اطلاعات بدست آورند. بر اساس مقاله ” چه چیزی یک شرکت را به محلی جذاب برای کار کردن تبدیل میکند” منتشر شده در سایت Bayt.com، در فوریه ۲۰۱۴، در خاورمیانه از هر ۱۰ فرد حرفهای، ۹ نفر به صورت آنلاین در مورد شرکتی که از آن پیشنهاد کار دارند جستجو می کنند و ۶/۷۵ درصد از این افراد معمولا قبل از ارسال درخواست کار به شرکتها، پروفایل آنلاین آنها را چک میکنند.
همچنین شناخته شدن به عنوان محلی فوقالعاده برای کار کردن، باعث افزایش حس تعلقخاطر کارمندان شرکت میشود. در واقع ایجاد حس تعلقخاطر در کارمندان، جذب بیشتر افراد با استعداد و شناخته شدن به عنوان کارفرمای محبوب از بهترین مزایای برندینگ کارفرماست. در ادامه به ارائه چند راهکار برای برندینگ کارفرما میپردازیم.
۱- آگهی شغلیهایی متناسب با شرکت خودتان طراحی کنید.
کارجوها تمایل دارند تمام جزئیاتی را که قرار است در کار با آنها مواجه شوند، بدانند. برای کمک به توسعه برند کارفرمای خود مطمئن شوید تمام آگهی شغلیهایی که منتشر میکنید، دربردارنده شرح شغل جامع و کاملی است. حتی به عنوان توضیحات تکمیلی میتوانید مزایا و امکانات و فرصتهای پیشرفت شغلی را شرح دهید. آگهی شغلی باید دربردارنده لوگو شرکت باشد و درباره شرکتتان و اینکه چه کارهایی در آن انجام میشود، توضیحات مختصری بدهید. با شرح دادن برنامهای که برای ارتقاء فرهنگ سازمانی و سلامتی کارمندانتان دارید، تعهد خود نسبت به کارمندان را نشان دهید. امکانات رفاهی که در ادامه شرح خواهیم داد به شما کمک میکند افراد بیشتری را جذب شرکتتان کنید.
برنامههای سلامتی
این روزها برنامههای سلامتی چیزی فراتر از بیمههای سلامت است. از عضویت در باشگاههای ورزشی گرفته تا مشاوره تغذیه و برنامههای ترک سیگار و… براساس مقالهای که در مارس ۲۰۱۶ در سایت Bayt.com منتشر شد، ۹۶ درصد از افراد مورد مطالعه باور داشتند کارفرمایان مسئول سلامت و تندرستی کارمندانشان هستند.
وجود برنامههای انعطافپذیر
اغلب افراد با استعداد، به خوبی میتوانند زمان خود را مدیریت کنند. آنها قادرند زمان مناسبی را برای رسیدگی به وظایفشان انتخاب کنند. از این رو وجود ساعتهای کاری منعطف و امکان انجام کارها از راه دور میتواند مزیت خوبی برای آنها به حساب آید.
سرگرمی
میتوانید با در نظر گرفتن برنامههایی سرگرم کننده همچون ورزش و فعالیتهای گروهی، به کاهش استرسهای کاری کارمندانتان کمک کنید.. همچنین وجود یک اتاق استراحت خوب در شرکت به کارمندان کمک میکند خود را از استرس رها کنند و در آن به تفکر خلاقانه بپردازند. یک محیط کاری خوب باعث افزایش عشق و علاقه کارمندان به شغلشان میشود.
پرداختهای مبتنی بر عملکرد
توجه داشته باشید که حتما منافع بلند مدت کارمندان با موفقیت شرکت همراستا باشد. پرداختهای مبتنی بر عملکرد یه روش عالی برای جذب افراد بااستعداد ولی بیتجربه است. با این کار، این افراد در ازای ارزش افزودهای که برای شرکت ایجاد میکنند ، پاداش دریافت خواهند کرد.
کیفیت تعادل کار و زندگی
شرکتهایی که هر روز به سمت موفقیتهای بیشتر حرکت میکنند، اهمیت تعادل کار و زندگی را میدانند. معنی تعادل کار و زندگی میتواند توانایی کار کردن از خانه و یا داشتن زمان بیشتر برای تعطیلات باشد. در هر صورت نسل جدید بیش از نسل قبل به تعادل و سبک زندگی خود اهمیت میدهند.
۲- صفحه دیجیتال برای برندینگ خود را ایجاد کنید
نسل جدید، نسل دنیای دیجیتال هستند. امروز نسبت به نسل قبلی افراد بیشتری هنگام ارزیابی موقعیتهای شغلی، وبسایت شرکت مربوطه را بررسی میکنند. مطمئن شوید که اگر کارجویی به وبسایت شما مراجعه میکند، در انتها از دیدگاه او برنده هستید. این امر مسئله سادهای نیست که با استفاده از گرافیک و رنگهای زیبا محقق شود. باید چشمانداز، هدف، ارزشها و فرهنگ سازمانی شفافی داشته باشید. در جهت افزایش تقاضا برای فرصتهای شغلیتان میتوانید عکس، ویدئو و بیوگرافی از کارمندان فعلی و مدیریت شرکت تهیه کنید و محتواهای خود را دائما به روز کنید.
پاسخدهندگان به یک نظرسنجی درمورد اینکه تمایل دارند در پروفایل شرکتها چه چیزی را چک کنند، اینگونه پاسخ دادند: ۳۲ درصد یافتن دلایلی برای پیوستن به آن شرکت، ۵/۹ درصد چشمانداز، هدف و ارزشهای سازمان، ۴/۸ درصد توصیفات و تجربیات واقعی کارمندان فعلی آن شرکت، ۲/۴ درصد دستاوردهای شرکت و ۴ درصد سخنانی از مدیرعامل
۳- مصاحبههای شغلی را عالی برگزار کنید
مصاحبه شغلی فرصت خوبی برای نشان دادن تصویری عالی از شرکت خود است. به موقع سر قرارها حاضر شوید، حرفهای عمل کنید، دوستانه رفتار کنید و مهمتر از همه شرایط راحتی را برای مصاحبه شونده فراهم کنید. بخاطر داشته باشید که در یک مصاحبه شغلی، ایجاد یک رابطه خوب باید هدف اول شما و مقدم بر هدف استخدام فرد مناسب باشد. فارغ از اینکه آن فرد استخدام میشود یا نه، ایجاد ارتباط موثر با مصاحبهشوندگان برای موفقیت برند کارفرمای شرکتتان ضروری است. طبق مطالعهای که در Bayt.com منتشر شده است، ۶ نفر از ۱۰هر فرد حرفهای باور دارد بیشترین چیزی که میتواند به برند کارفرمای یک شرکت آسیب برساند، عدم پیگیری یا تماس پس از ارسال درخواست (شغل) است.
۴- بگذارید کارمندانتان سفیران برندینگ کارفرمای شما باشند
کارمندانی که از شرکت خود راضیاند معمولا به صورت داوطلبانه داستانهایی درمورد موفقیتها، فرهنگ سازمانی بینظیر و ارزشهای آن شرکت برای دیگران تعریف میکنند. هیچ چیز بیش از تعریف و توصیفات کارمندان راضی شرکت نمیتواند باعث ارتقای برند کارفرمای آن شرکت شود.
منبع: entrepreneur
- از کجا بدانید فرهنگ سازمانی شرکتی مناسب شماست؟ - خرداد ۸, ۱۳۹۶
- شرکت ایربیاندبی چطور جایی است؟ (برند کارفرما) - فروردین ۱۲, ۱۳۹۶
- معرفی شرکت فیسبوک؛ کار کردن برای فیسبوک چگونه است؟ (برند کارفرما) - فروردین ۵, ۱۳۹۶
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.