شرکت سامانه گستر سحاب پرداز
www.sahab.ir
www.sahab.ir
خانواده سحاب در سال ۱۳۹۳ با هدف حل مسایل پیچیده و بزرگ فناورانه در زمینه جمع آوری، نگهداری و تحلیل داده برای ارائه محصولات و خدمات نوآورانه به کسب و کارها شکل گرفت. سحاب هماکنون شرکتی دانش بنیان است و بیش از ۱۰۰ عضو دارد که بیشتر از دانش آموختگان دانشگاههای تراز اول ایران هستند و دور هم گرد آمدند تا با فکری جهانی و تلاشی ایرانی در بهبود صنعت فناوری اطلاعات تاثیرگذار باشند.
سحاب در حوزههایی از زیرمجموعههای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات دارای تخصص و راهکارهای ویژه است که مرتبط با فناوری و علوم روز بوده و معتقدیم بهرهمندی از دانش و تجربه در آنها زمینهساز ارائه راهحل برای مشکلات حال و آینده توسعه این صنعت است. این حوزهها عبارتاند از کلانداده، علوم داده، سیستمهای مبتنی بر هوشمصنوعی و یادگیری ماشین، سیستمهای توزیعشده یا مقیاسپذیر، شبکهپردازی با تکنیکهای محاسبات با کارآیی بالا.
مدیر عامل: –
مدیر منابع انسانی: – لینک پاسخگویی
آدرس: تهران، خیابان سهروردی شمالی، ابتدای خیابان خرمشهر، پلاک ۲۴
ویرایش محتوای درباره شرکت
دو جلسه مصاحبه داشتم و برام عجیب بود چرا پروژه Take home ندادن. در اولین مصاحبه باهم درباره پایتون و داکر و ساختمان داده حرف زدیم و در مصاحبه دوم هم یه مقدار درباره سینگلتون و بررسی یه قطعه کد و رجکس. سوالات عجیب بود یکم، مثلا هیچ سوال الگوریتمی ازم پرسیده نشد و درباره ساختمان داده هایی مثل AVL tree و Tree set حرف زدیم که خب اکثر سوالات رو هم خوب جواب دادم بنظر خودم منتها یه مقدار یه چیزایی دقیق یادم نبود مثل generator در پایتون یا regex ولی خب مصاحبه کننده که میگفت اوکیه و فکر میکردم اوکی باشه مصاحبه های فنی و حتی چیزایی که مدنظر داشتم هیچوقت صحبت نشد، مثلا گفته بودند این پوزیشنی بین مهندس نرم افزار و دوآپس عه ولی هیچوقت از سیستم دیزاین یا دیتابیس دیزاین یا حتی کار خاصی با داکر مطرح نشد.
یه فرم هم برام فرستاده بودن از سوابق و حقوق قبلی! و معرف ها و اینا که بعید میدونم به هیچ کدومشون زنگ زده باشن و حقوق درخواستی.
درکل بسیار دقت داشته باشید جایی که کار می کنید کجاست و چه محیطی داره و الانم از رد شدنم ناراحت نیستم و میتونید یه سرچی درباره اش تو توییتر و کلا شرکتهایی که خدمات فیلترینگ ارائه می دهند بکنید و بعد تصمیم بگیرید در چنین شرکت هایی کار کنید یا نه.
قطعا اگه این مرحله که همون جلسه هفتگی کمیته جذب شون بود هم پاس می شدم باهاشون درباره خدماتی که درباره بررسی عمیق پکت ها(!) ارائه می دهند بحث میکردم.
مهارتهایی که نیاز دارند
تسلط بر پایتون
تسلط بر مفاهیم داکر
مروری بر ساختمان داده ها و اون عجیب غریب تر ها مثل انواع درخت ها که هیچوقت به کار نمیان ولی حواستون بهش باشه!
حقوق پیشنهادی من: ۹ تا ۱۱ میلیون تومان
حقوق پیشنهادی آنها: نگفتند
پذیرفته نشدم (کل فرآیند: دو هفته)
🏳 گزارش این تجربه
دو مرحله مصاحبه تلفنی داشتیم. اولش میخواستن مطمئن شن که هنوز قصد تعویض شرکتی که در حال حاضر مشغول هستم رو دارم، بعد یه زمانی رو باهام هماهنگ کردن برای مصاحبه تلفنی. بعد از مصاحبه تلفنی یک جلسه مصاحبه با یکی از svpهای شرکت و مدیر منابع انسانی همزمان داشتم. مصاحبه سختی بود. سوالات هم تخصصی مرتبط با شغل بود هم سوالاتی با چاشنی حل مساله و نوع نگاه به مسائل و چگونگی شکست سوالات و پیدا کردن راه حل واسشون پرسیده میشد. حدودا ۲ ساعت طول کشید این جلسه. بعدش گفتن در مورد شما در جلسه گروه صحبت خواهد شد و نتیجه خدمتتون طی یکهفته اعلام میشه. بعد اطلاع دادن که پذیرفته شدی و جلسه مصاحبه بعدی به نوعی ارائه پیشنهاد برای همکاری و فرهنگ سازمانی سحاب و آشنایی با تیمها و … بود.
سعی کنین خودتون باشین. عمدتا افرادی که توی شرکت کار میکنن افرادی هستن که توی پوزیشن شغلی خودشون جزو بهترینها هستند و به نوعی سینیوریتی دارند، لذا اگر اقدام به نمایش بیش از آن چیزی که هستین کنین، توسط مصاحبهکننده به راحتی قابل تشخیصه. چه بسا توانمندی ذاتی شما بیشتر بتونه توی پذیرفته شدن بهتون کمک کنه تا اینکه خودتون رو بیش از آن چیزی که هستین نمایش بدین و طرف مصاحبهکننده هم، شما رو قطعا در این صورت به چالش خواهد کشید و نتیجه خوبی نخواهید گرفت.
ویژگیهایی که براشون مهم بود:
از لحاظ شخصیتی، افراد سمج و سختکوش برای حل مسائل میخوان که به راحتی دلسرد و خسته نشن و بتونن برای مشکلات راهحلهای مفید و خوب ارائه بدن.
در مورد مسائل مذهبی و عقیدتی سوالی پرسیده نشد.
مهارتهایی که نیاز دارند
توانایی حل مساله
توانایی تصمیمگیری
شناخت خوب از مسائل مرتبط با مدیریت محصول
توانایی درک مسائل فنی و موضوعات مرتبط با آن(دیتاساینس، UI/UX Design)
شناخت خوب از توسعه کسب و کار محصولات آیتی
پذیرفته شدم و قبول کردم (کل فرآیند: یک ماه)
🏳 گزارش این تجربه
مرحله اول مصاحبه تلفنی بود،یه نفر زنگ زد و سوالاتی پرسید، گفت اوکیه،میریم مرحله بعد ،
تو مرحله بعد با اسکایپ ، ۳ نفر اومدن ، ۲ نفر فنی ، یک نفر مدیریت بود،
فنی هاشون خیلی دانش فنیشون کم بود، یه مبحثی رو که کلا یه بچه ی تازه کار میدونه رو اشتباه فهمیده بودن جفتشون و هیچ جوره زیر باز نمیرفتن ،بعد از مصاحبه با مستندات گوگل دولوپر و موزیلا دولوپر بهشون اثبات کردم ، ولی مثل اینکه خیلی به مزاجشون خوش نیومد ، دیگه خبری ازشون نشد ????
بزخورد مدیر خوب بود ، ولی نیروهای فنی خیلی از بالا به پایین نگاه میکردن
رفتن به اینجور جاهایی که اصلا منعطف نیستند و نمیتونن بپذیرن که اشتباه میکنن خیلی خطرناکه … همیشه باید جنگ اعصاب داشته باشی
هنوز جواب ندادن (کل فرآیند: دو هفته)
🏳 گزارش این تجربه
مرحله اول تلفنی بود و مرحله دوم به صورت حضوری برگزار شد. اقلا نیم ساعت تاخیر داشتن.
از لحاظ اطلاع رسانی منابع انسانی منظم و از طریق ایمیل بود.
سوالات بی ربط نسبت به نوع کار بود عملا مدیرمحصولی که میخواستن بیشتر متخصص بازاریابی و مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ بود.
در مجموع حس خوبی نگرفتم از این مصاحبه و در طول مصاحبه فقط انتظار داشتم که مصاحبه تموم شه.
جو شرکت کاملا مذهبی و خاص است. یاداور ادارات دولتی است و اگه اشتباه نکنم تمام پرسنل آقا هستن.
مهارتهایی که نیاز دارند
همه چیز
پذیرفته نشدم (کل فرآیند: دو هفته)
🏳 گزارش این تجربه
یک تجربه مصاحبه توی این شرکت دارم و واقعا هیچوقت یادم نمیره و هروقت بهش فکر میکنم با خودم میگم چرا واقعا به اون مصاحبه رفتم ، کارشناس فنی از هر ۳ تا سوالی که میپرسید ۲ تاش اشتباه و از ریشه غلط بود و اصرار داشت روی درست بودن سوال هاش ( در حدی اشتباه بود که حتی کم تجربه ها هم متوجه می شدن ) کاملا سوال هاش من درآوردی و با هدف رد کردن مصاحبه !!! خیلی هم مغرور و از خود راضی ( البته فقط کارشناس فنی )
حقوق پیشنهادی من: ۴.۵ میلیون تومان
پذیرفته نشدم (کل فرآیند: سه هفته)
🏳 گزارش این تجربه
اول چهار نفر اومدن پشت میز برای مصاحبه! ولی همون اول با شوخی و خنده جو رو عوض کردن و فضای مصاحبه خیلی صمیمی جلو رفت. سه نفر تکنیکال بودن و یه نفر منابع انسانی.
مصاحبه خوبی بود. سعی داشتن شناخت منو نسبت به تکنولوژی ها بفهمن. درک الگوریتمی و تئوری رو بفهمن.
چیزی که خیلی برام جالب بود این بعد که بعد از اینکه مصاحبه فنی تموم شد سه نفر تکنیکال رفتن و یکی از pm هاشون اومد تو و گفت که با توجه به رزومه ات و اینکه رفتی سمت mba و حسی که تو روند مصاحبه دادی، به نظر میاد میتونی pm خوبی بشی. و پیشنهاد داد که راجع به این پوزیشن هم یه گپی بزنیم. گپ خوبی بود.
هر چند من بعد از صحبتامون گفتم که فعلا میخوام فنی باشم و این تیکه مصاحبه کلا منتفی شد.
منابع انسانی شون هم خیلی خوش برخورد و خوب بود.
بعد از حدود یه هفته زنگ زدن و قرار گذاشتن برای جلسه پیشنهاد. تو این جلسه قرار بود حقوق و تیمی که من قراره بهشون اضافه بشم رو بگن بهم و اینکه کلا بگن شرکت چه کار میکنه و فرهنگش چیه و اینا. قبل از هر چیزی یه NDA امضا کردم و بعدش کامل توضیح دادن فرهنگ سازمانی شون رو (که خیلی جذاب بود).
حقوق رو پیشنهاد دادن و یه قرارداد آزمایشی سه ماهه بستیم.
به طور کلی حس صمیمی و خوبی رو داد بهم مصاحبه ها.
تسهیلاتی که پیشنهاد دادن:
ساعت کاری منعطف
بیمه تکمیلی
امکان تحصیل در حین کار
صبحانه
ناهار رایگان
عصرانه
سربازی (سحاب دانش بنیانه و اگه امتیاز بنیادنخبگان رو داشته باشید میتونید امریه دانش بنیان یا پروژه جایگزین خدمت دانش بنیان بگیرید)
پروژه بیست درصدی (اینم جالبه – اینکه افراد میتونن یه پروژه تعریف کنن شامل مطالعه، یادگیری یه تکنولوژی جدید و … و ۲۰ درصد زمان حضورشون در شرکت رو رو اون وقت بذارن)
سعی کنید خودتون باشید فقط.
پذیرفته شدم و قبول کردم (کل فرآیند: سه هفته)
🏳 گزارش این تجربه
سوالای تخصصی و غیرتخصصی (شناختی) زیادی پرسیدن. از جلسه مصاحبه میشد فهمید که راه سختی رو در پیش دارم ولی ازینکه بهم اعتماد شده بود و کار اثرگذار و مهمی بهم سپرده شده بود، راضی بودم.
عجیب ترین مساله تاکید شرکت روی این مساله بود که نمیخواستن چیزی که نیست رو بگن و بیان حقایق به همون شکلی که هست براشون مهم بود. (این مساله تو معمولا توی مارکتینگ شرکت ها رعایت نمیشه و اکثرا اغراق میکنن)
پذیرفته شدم و قبول کردم (کل فرآیند: سه هفته)
🏳 گزارش این تجربه
من در حال حاضر در شرکت سحاب پرداز بصورت تمام وقت و به مدت ۳ تا ۵ سال مشغول به کار هستم.
خوبیها و نقاط مثبت
من در حدود ۵ سال است که در شرکت سحابپرداز مشغول به کار میباشم. در این مدت پیشنهاد مصاحبه و دعوت به کار از شرکتهای معروف دیگری داشتم که بلا استثنا، پیشنهادات آنها را رد کرده ام، تنها دلیل رد تمامی پیشنهادات مناسب بودن شرایط و نوع کار سحاب پرداز بوده.
از نظر شرایط کاری و نوع پروژه ها، پروژه ها عمدتا چالشی است. در واقع شما مجبورین همیشه به روز باشین. توقعی که کلیت شرکت از شما داره ارائه بهترین راه حل است و نه پیروی کردن از cargo cult. این نکته مهمیه بخصوص برای کسانی که تجربه چندین سال کار کردن داشته باشن میتونن بیشتر درک کنن که من چی میگم.
تیمهای مختلفی در داخل شرکت وجود داره که هرکدام از Stack خودشون برای توسعه نرم افزار استفاده میکنند.
بطور کلی زبانهای Java/C++/Python مقبولیت دارن ولی این به معنا عدم استفاده از بقیه زبان های برنامه نویسی نیست.
از OKR استفاده میکنیم برای مشخص شدن اهداف در داخل تیم ها دوباره هرکس آزاده که از هر روشی استفاده کنه برای رسیدن به اهداف مشخص شده در OKR.
سعی بر اینه که روش Clean Code توسعه کد پیش گرفته بشه، اولش شاید کمی سخت باشه ولی وقتی خود شرکت پذیرفته که این راه، بهتره با کمی وقت گذاشتن میشه به این اصول آشنا شد و مثل بقیه اعضا سحاب شروع کنه به تعامل و توسعه.
سطح دانش فنی بچه های سحاب در سطح قابل قبول و رو به خوب است. این یعنی اینکه در زمینه هایی که شرکت فعالیت میکنه حداقل یک نفر است که بتونه به سوالات جواب بده.
مستند سازی مهمه بخصوص در برخی از تیم ها این کار روال خاص خودش رو داره.
بطور کل از نظر فنی،سحاب جایی است که تجربیات ناب در اون وجود داره حتی با وجود گذشت ۵ سال!
دسترسی به سرور مجازی داخلی و یا حتی واقعی تا حدود خوبی برای بچه ها فراهمه.
مدیر عامل بسیار خوش اخلاق و همیشه پذیرای انتقادات. حتی در حد توانش به بقیه تیم ها کمک میکنه. اگر مستقیم به مدیر عامل رجوع کنید معمولا به بقیه مدیران شما را ارجاع نمیده و به معنای واقعی کلمه تسهیل گری میکنه.
مشکلات و نقاط منفی
حجم کار بسیار زیاد.
فرآیند Code Review در برخی از تیم ها گاها بسیار با وسواس بالا انجام میشه.
گاها استاندارد نبودن روشهای CI/CD بین تیم ها باعث کارهای تکراری میشود.
فرصت توسعه شغلی
پاداش و مزایا
تعادل کار و زندگی
عملکرد مدیران ارشد
فرهنگ و ارزشهای شرکت
🏳 گزارش این تجربه
شرکت تپسی (اسفند ۵, ۱۳۹۹)
شرکت کافه بازار (اسفند ۵, ۱۳۹۹)
شرکت همکاران سیستم (اسفند ۵, ۱۳۹۹)
خانه اخوان (اسفند ۵, ۱۳۹۹)